Over Mindset-business-finance

Wie is/zijn dat eigenlijk?

Missie

Ik wil iedereen helpen om financiële vrijheid te creëren, door meer geld over te houden en dit op een eenvoudige manier, slim te beleggen. Op deze manier kan je een aanvullend (en zelfs vervangend) inkomen opbouwen! Of je nu start met € 5,- of € 50.000,-, geen of veel ervaring, dat maakt niet uit!

Wie ben ik?


Ik ben Sebastiaan, halverwege de 30 en ik ben al sinds mijn 18e in loondienst. Op de middelbare school deed ik HAVO, dat heb ik niet gehaald, na 2 keer blijven zitten in de 4e moest ik van school. Na 2 jaar in magazijnen en bij de MCDonalds gewerkt te hebben, besefte ik dat ik dit niet lang vol zou houden. Zonder opleiding kom je niet ver (dacht ik toen), dus op volwassenonderwijs toch mijn HAVO gehaald. Vervolgens heb ik 1,5 jaar een commerciële binnendienstfunctie gehad waarna ik bij een bank ben gaan werken.

Bij de bank startte ik als baliemedewerker, maar al gauw was ik particulier adviseur. Ik adviseerde mensen in producten als sparen maar ook beleggen. In 2007 heb ik een huis gekocht en het leek allemaal prima te lopen, tot ik in een reorganisatie eind 2014 de bank moest verlaten.

Mijn financiële situatie was op dat moment beroerd. Mijn huis stond onder water en als ik geen werkloosheidsuitkering had gehad, was na 3 maanden mijn geld op geweest, ondanks het inkomen van mijn partner.

En dat terwijl ik 7 jaar lang mensen heb geadviseerd op het gebied van omgaan met geld! Als ik terug denk aan de meeste klanten, was de financiële situatie bij bijna iedereen vergelijkbaar! Voor mij tijd om te veranderen.

Ik ben nu ruim 5 jaar verder en heb heel wat boeken over financiën, omgaan met geld en beleggen gelezen (zoals de The richest man in Babylon, Rich dad, poor dad, beleggen voor dummies etc.). Ook mijn financiële situatie is veranderd. Mijn huis staat al lang niet meer onder water en als zowel ik als mijn vrouw onze baan verliezen, redden we het minimaal een jaar (met dank aan spaargeld, maar ook geld dat uit beleggingen maandelijks binnen komt).

Dit is een bijzondere leerzame ervaring geweest en dat wil ik delen met jou via deze site.

De naam mindset-business-finance.com is ontstaan, omdat alleen finance niet genoeg is. Je mindset is het belangrijkste. Hoe ga je om met geld? Kom je uit met je geld? Waarom niet? Wat doe je met je geld als je het wel over houdt? Hoe lang kan je je huidige levensstijl volhouden als je salaris weg valt? Vervolgens heb je je business. Dit kan je salaris zijn, maar ook je bedrijf, of een combinatie (zoals bij mij het geval is). Heb je je mindset op orde en klopt je business? Dan is het pas tijd om te kijken naar je finance. Wat doe je met je geld en hoe kan dat slimmer


“The way to get started is to quit talking and begin doing”
Walt Disney


Had ik al gezegd dat ik gek ben op quotes? Bij deze. Wil je starten met jezelf en je geldsituatie te verbeteren, begin gewoon! Start met lezen van boeken (tips vind je hier) en de spaarchallenge!

Mijn successen, ervaringen, kennis en misstappen zal ik op deze website delen, in de hoop dat het jullie inspireert, motiveert en jullie ook kunnen leren! Heb je vragen, stel ze! Dat kan via onze Facebookpagina of door te mailen naar contact@mindset-business-finance.com

Je kan je ook onderaan deze pagina inschrijven op onze nieuwsbrief, zodat je op de hoogte blijft van ons nieuws.

Welkom en veel leesplezier!

arrow_drop_up arrow_drop_down