Beleggen bij eToro: maandoverzicht november 2020
04 december 2020 

Beleggen bij eToro: maandoverzicht november 2020

Let op, ik ben gestopt met beleggen bij eToro (ik focus me op 1 broker, namelijk DeGiro. Mijn beleggingen stonden te verspreid. eToro is nog steeds een prima broker, maar heeft niet mijn eerste keus).

Het is weer tijd voor een nieuw maandoverzicht. November 2020 was een maand om niet snel te vergeten. De meeste indexen (beurzen) gingen rond de 10% omhoog, wat ongebruikelijk veel is. Tijd om terug te kijken op mijn eigen portfolio.

Mijn strategie bij eToro is gericht op een relatief laag risico, door te investeren in een combinatie obligaties, kwaliteitsaandelen en aandelen met een mooi dividendrendement. Op deze manier wil ik groei te realiseren en een passief inkomen opbouwen.

Ken je de broker eToro niet? Lees hier mijn review!

Wijzigingen in mijn portefeuille bij eToro november 2020

Waar ik in oktober voor mijn doen relatief veel heb gehandeld (lees hier meer de update van oktober 2020), is dat in november een stuk minder. Ik heb de volgende transacties gedaan.

Verkopen eToro november 2020

Een van de eerste transacties was de ETF VXX. Dit is een volatiliteitsindex, die over het algemeen stijgt als de beurs daalt en andersom. Ik heb 50% van mijn positie verkocht met een winst van 15%. Dit heeft goed uitgepakt, want de rest van deze positie staat inmiddels ver in het rood (wat niet erg is, want dit is vooral om verlies bij eventuele grote dalingen op te vangen).

Begin november heb ik ook het aandeel NVIDA verkocht. Ik heb het bedrijf en de cijfers nog eens goed bekeken en vond de huidige koers niet passen bij de waarde van het bedrijf. Dit aandeel heb ik met een klein verlies verkocht.

Aan het einde van de maand heb ik ING en mijn positie in de ETF ISF die de London stock exchange verkocht. Beide heb ik winst op genomen (26% en 9%). ING omdat deze geen dividend uitkeert, maar wel redelijk volatiel is (grote koersschommelingen). De koers van ING lijkt ook nog redelijk te stabiliseren. De ETF heb ik verkocht, omdat de BREXIT er aan zit te komen, waar nog veel onzeker is. Het potentiële neerwaartse risico vind ik te groot voor mijn defensieve portefeuille.

Aankopen november eToro

Ik heb alleen Ahold aangekocht nadat ik NVIDA heb verkocht. Ahold is een defensiever aandeel en omdat mijn zwaartepunt in Amerika ligt, wilde ik een Europees aandeel toevoegen.

Dividend bij eToro

Er waren 12 posities (zowel ETF's als aandelen) die in november dividend hebben uitgekeerd, met een waarde van 0,12% van mijn portefeuille.

Rendement november 2020 portefeuille eToro

Het rendement in de maand november was 6,25%. Het totaal rendement sinds de start van deze portefeuille bij eToro was negatief, maar is nu +3,4%

Huidige portefeuille bij eToro per 1 december 2020

BedrijfTickerSoortLandPercentage
Bank of China3988.HKAandeelHong Kong2,39
Automatic Data ProcessigADPAandeelUSA2,39
BASFBAS.DEAandeelDE2,48
Cadence BanCorpCADEAandeelUSA2,39
Colgate PalmoliveCLAandeelUSA2,39
Duke EnergyDUKAandeelUSA2,39
EcoLabECLAandeelUSA2,39
FacebookFBAandeelUSA2,39
Flow TradersFLOW.NVAandeelNL2,44
ValeoFR.PAAandeelFR2,39
Alphabet (google)GOOGAandeelUSA2,39
HoneywellHONAandeelUSA2,39
US bonds 7-10y ETFIEFETFUSA9,63
Obligaties opkomende marktenIEML.LETFUK3,58
High yield obligatiesJNKETFUSA5,06
Johnson & JohnsonJNJAandeelUSA2,39
Coca ColaKOAandeelUSA2,42
MastercardMAAandeelUSA2,39
NestleNESN.ZUAandeelCH2,39
National GridNG.LAandeelUK2,39
AholdAD.NVAandeelNL2,39
Realty IncomeOAandeelUSA2,39
Roche HoldingROG.ZUAandeelCH2,39
US Bonds 1-3y ETFSHYETFUSA4,82
SiemensSIE.DEAandeelDE2,39
STAG industrialSTAGAandeelUSA2,39
AT & TTAandeelUSA2,39
US bonds short term inflation ETFVTIPETFUSA9,6
Volatilitie ETFVXXETFUSA2,47
Walgreens Boots AllianceWBAAandeelUSA2,39
WelltowerWELLAandeelUSA2,39
Cash


5,75

Mijn positie cash is iets groter dan de voorgaande maanden. Mochten er zich mogelijkheden voordoen, dan investeer ik het in een specifiek aandeel. Blijft dit uit, dan beleg ik het waarschijnlijk in 1 of meer ETF's.

Gratis mijn strategie kopiëren bij eToro?

Wil je zonder zelf research te doen, automatisch beleggen in deze portefeuille, waarbij je niet eens zelf hoeft aan te kopen en verkopen, omdat je automatisch mijn strategie kopieert? Dat kan. Je hoeft alleen de volgende stappen te volgen:

  1. Maak een account aan bij eToro (als je die nog niet hebt)
  2. Stort geld (kan met iDeal, paypal etc.)
  3. Zoek op ‘LowRiskStrategy
  4. Klik op Copy (copy open trades ja)
  5. En dat is het!

Je kunt bij eToro beleggen in CFD's (mogelijkheid tot beleggen met hefboom, ik gebruik geen hefboom in mijn portefeuille).
Let op: 67% van particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD's met deze dienstverlener. Ga na of u begrijpt hoe CFD's werken en overweeg of u zich het hoge risico voor verlies van uw geld kunt veroorloven.

Op de hoogte blijven van onze laatste artikelen? Volg ons op Facebook!

Over de schrijver
Welkom! Ik ben de eigenaar van Mindset-business-finance.com. Met ruim 15 jaar ervaring als belegger, zowel als professional bij een bank, als in privé. Mijn kennis en ervaring deel ik graag met je, met als doel dat beleggen toegankelijk wordt voor iedereen en ook jij een passief inkomen op kan bouwen met behulp van beleggen.
Reactie plaatsen