Review broker DEGIRO
25 januari 2020 
in Review

Review broker DEGIRO

DEGIRO is een van de grotere en goedkopere brokers van Europa. Zelf beleg ik ook al enige tijd bij DEGIRO. Gezien ze toch een deel van mijn geld beheren, heb ik mij verdiept in de broker. Tijd om mijn ervaringen te delen in deze broker review.

Aanbod DEGIRO

DEGIRO biedt de volgende accounts aan:

 • Basic
 • Active
 • Trader
 • Custody
 • Pensioen

Voor de accounts Basic/Active/Trader van DEGIRO gelden ongeveer dezelfde tarieven. De verschillen zitten vooral in beschikbaarheid van producten. Zo kan je met basic niet in derivaten handelen en heb je geen debet faciliteiten. Bij active en trader heb je deze mogelijkheden wel.

Bij de eerste 3 accounts kan het zijn dat DEGIRO jouw aandelen uitleent ten behoeven van andere beleggers die in opties handelen. Bij het DEGIRO Custody account is hier geen spraken van. Het risico van het uitlenen van de aandelen is, dat als de belegger in opties niet en de broker niet aan zijn leveringsverplichtingen, je je aandelen kwijt bent. Tot op heden is dit nog nooit voorgekomen (voor zover ik kon vinden, een broker gaat dan echt failliet), maar dit is wel een afweging die je moet maken. Wil je dit niet, dien je een custody account te openen. Je hebt dan niet de mogelijkheid om in opties en andere hefboomproducten te handelen, maar je aandelen zijn altijd veilig op deze manier.

De pensioenrekening van DEGIRO is vooral gericht op ondernemers die in eigen beheer pensioen op willen bouwen. De kostenstructuur is iets anders. Er geldt een tarief van 0,20% van het portefeuillebedrag. je betaald alleen transactiekosten als deze kosten boven de 0,20% uitkomt. Deze rekening laat ik verder buiten beschouwing.

Woon je in België, dan kan je ook via DEGIRO.nl een rekening openen. Klik op 'openen rekening' en kies voor het land België.

Lees hier wat de beste dividend ETF's van DEGIRO zijn waar je gratis in kan handelen!

Platform DEGIRO

DEGIRO maakt gebruikt van een platform genaamd Gatrixx. Je hebt hier de mogelijkheid om je (technische) analyses op basis van de grafieken te doen. Ze stellen een aantal tools tot je beschikking, zo kan je Fibonacci, trendlijnen een een aantal indicatoren zoals de MACD, RSI en bollingerbands toevoegen.

Wil je uitgebreidere analyses doen, dan voldoet de trader omgeving wellicht niet, maar basic technische analyses van aandelen kunnen prima.

Naast de webtrader hebben ze ook een prima app voor Android en IOS, waar je je portefeuille in kan zien, kan handelen, maar ook het orderboek kan zien. Het aanmelden bij DEGIRO werkt eenvoudig en geld storten (met bijvoorbeeld iDeal) en opnemen is eenvoudig en snel.

Kosten DEGIRO

Als je brokers met elkaar vergelijkt, komt DEGIRO er altijd als een van de beste uit. Zijn ze echt zo goedkoop? Ja, maar wel met enkele kanttekeningen. DEGIRO heeft lage transactiekosten. Zo betaal je in Nederland en België € 2,- + 0,03% en op de Amerikaanse beurzen $ 0,50 + $0,004. Daarnaast hebben ze 200 ETF's (let wel op de voorwaarden die van toepassing zijn, je kan de lijst incl. voorwaarden hier vinden) waar je gratis in kan handelen. De belangrijkste kanttekening is dat je kosten betaald per beurs waar je op handelt. Euronext Amsterdam en Euronext Brussel zijn gratis, maar voor andere beurzen betaal je € 2,50 per beurs per jaar. Daar staat dan weer tegenover dat je geen bewaarloon betaald, maar als je wereldwijd handelt, kunnen deze kosten wel oplopen, zeker als je met kleine bedragen belegt.

Tot slot moet je rekening houden met een kostenopslag in als je aandelen aankoopt in een andere valuta. Heb je een euro rekening en koop je aandelen in dollars, dan is er een opslag van 0,1%.

Conclusie broker DEGIRO

Pluspunten DEGIRO

 • Overzichtelijke software
 • Lage transactiekosten
 • Snel starten met beleggen

Minpunten DEGIRO

 • Vaste kosten per beurs
 • Uitlenen van aandelen (doen andere brokers als Lynx overigens ook, maar dan tegen een kleine vergoeding)
 • Niet alle beurzen in buitenland hebben (nog) realtime koersen, meeste realtime koersen buitenland zijn tegen betaling

Ook na deze review blijft DEGIRO voor mij de goedkoopste en meest geschikte (ik heb ook bij Binck en Rabobank gehandeld). Op dit moment heb ik een basic account en handel ik met name in Nederland, België en NYSE. Het platform werkt naar tevredenheid. Het kostenoverzicht moet je even goed lezen, maar je weet dan wel waar je aan toe bent.

Wil je een goedkope en betrouwbare broker, dan is DEGIRO een prima keuze!

Op zoek naar een beleggingsportefeuille? Onze portefeuille kan je hier gratis opvragen, inclusief uitleg en stappenplan

Let op, met beleggen loop je risico geld te verliezen. 

Update 2021: Sinds 22 april 2021 is de naam van DEGIRO veranderd naar FlatexDegiro. Het Duitse Flatex heeft Degiro overgenomen. Degiro is nu een Nederlands vestiging van Flatex. Gevolg is dat ze niet onder de AFM (Nederlandse toezichthouder), maar onder de Duitse toezichthouder valt. 

Over de schrijver
Welkom! Ik ben de eigenaar van Mindset-business-finance.com. Met ruim 15 jaar ervaring als belegger, zowel als professional bij een bank, als in privé. Mijn kennis en ervaring deel ik graag met je, met als doel dat beleggen toegankelijk wordt voor iedereen en ook jij een passief inkomen op kan bouwen met behulp van beleggen.
Reactie plaatsen