Beleggen bij eToro: maandoverzicht januari 2021
05 februari 2021 

Beleggen bij eToro: maandoverzicht januari 2021

Let op, ik ben gestopt met beleggen bij eToro (ik focus me op 1 broker, namelijk DeGiro. Mijn beleggingen stonden te verspreid. eToro is nog steeds een prima broker, maar heeft niet mijn eerste keus).

De eerste beursmaand van het jaar 2021 zit er weer op! Mijn portefeuille is ingrijpend veranderd, mede door het nieuwe aanbod van eToro. Tijd om terug te kijken hoe mijn portefeuille bij eToro het heeft gedaan in januari 2021.

Ken je eToro niet? Lees hier mijn review!

Herindeling portefeuille eToro januari 2021

Mijn portefeuille bij eToro heeft in januari een aantal grote wijzigingen ondergaan, mede door het uitgebreide aanbod van mooie Dividend ETF's die bijdragen aan een passief inkomen.

Normaal bespreek ik al mijn aankopen en verkopen, maar in deze maand deel ik het idee achter mijn dividendportefeuille bij eToro. Ik heb namelijk alle Amerikaanse aandelen en een groot deel van de Europese aandelen verkocht, evenals een aantal ETF's. Ik heb nog enkele Europese aandelen over (zie overzicht), die eruit springen vanwege het relatief lagere risico en een mooi dividendrendement. Naast aandelen op de Europese markt, heb ik een ETF die ontwikkeld Azië en Australië vertegenwoordigd (met dividendrendement van ongeveer 4%) en verder alleen maar Amerikaanse ETF's.

In het onderstaande overzicht zie je mijn huidige portefeuille.

Huidige dividendportefeuille bij eToro

ETF/AANDEELTickerPercentage
Invesco Preferred ETFPGX17,77
Global SuperDividend US ETFDIV14,85
Gold Miners ETF VanEck VectorsGDX9,92
iShares Global REIT ETFREET9,92
iShares TIPS BOND ETFTIP5,83
VIX Short-Term Futures ETNVXX5,46
iShares Asia Pacific Dividend UCITS ETFIAPD.L4,94
SPDR Bloomberg Barclays High Yield BOND ETFJNK4,76
iShares Barclays 1-3 years Treasury Bond ETFSHY4,53
iShares Barclays 7-10 years Treasury Bond ETFIEF4,49
iShares Select Dividend ETFDVY3,19
Flow Traders Co.FLOW.NV2,29
Nestle SANESN.ZU2,24
Unilever PLCULVR.L2,24
o'Shares US Quality Dividend ETFOUSA2,24
Koninkrijke Ahold NVAD.NV2,24

De exacte verdeling en keuzes voor ETF's zal ik in toekomstige argikelen verder toelichten.

Rendement portefeuille eToro januari 2021

Het rendement van mijn portefeuille bij eToro in januari is 0,91%. Het ontvangen dividend was ongeveer 0,11%. Met de herindeling van de portefeuille, verwacht ik dat het dividendrendement bij eToro hoger uit zal vallen in de toekomst.

Gratis mijn portefeuille bij eToro kopiëren?

Wil je zonder zelf research te doen, automatisch beleggen in deze portefeuille zonder extra kosten, waarbij je niet eens zelf hoeft aan te kopen en verkopen, omdat je automatisch mijn strategie kopieert? Dat kan. Je hoeft alleen de volgende stappen te volgen:

  1. Maak een account aan bij eToro (als je die nog niet hebt)
  2. Stort geld (kan met iDeal, paypal etc.)
  3. Zoek op ‘LowRiskStrategy
  4. Klik op Copy (copy open trades ja)
  5. En dat is het!

Je kunt bij eToro beleggen in CFD’s (mogelijkheid tot beleggen met hefboom, ik gebruik geen hefboom in mijn portefeuille).
Let op: 67% van particuliere handelaren verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze dienstverlener. Ga na of u begrijpt hoe CFD’s werken en overweeg of u zich het hoge risico voor verlies van uw geld kunt veroorloven.

Meer geld overhouden om te beleggen? Doe mee met onze spaarchallenge, schrijf je onderaan deze pagina in!

Over de schrijver
Welkom! Ik ben de eigenaar van Mindset-business-finance.com. Met ruim 15 jaar ervaring als belegger, zowel als professional bij een bank, als in privé. Mijn kennis en ervaring deel ik graag met je, met als doel dat beleggen toegankelijk wordt voor iedereen en ook jij een passief inkomen op kan bouwen met behulp van beleggen.
Reactie plaatsen